Hold me closer

Ungdomsforfatteren David Levithan, som sammen med John Green stod bag bestselleren ‘Will Grayson, Will Grayson’, er klar med en companion-novel til denne.
”Hold med closer” handler om den ene af de to hovedkarakterer i den føromtalte bog: Tiny Cooper.
I ”Hold med closer” beretter han om sit liv og særligt om det at være homoseksuel. Tiny Cooper er, modsat hvad navnet siger, meget stor af bygning. Han oplever at moren er meget forstående i forhold til hans seksualitet, mens det er mere udfordrende for faren at forholde sig til.

Bogen er fortalt som en musical, og det er på mange måder forfriskende at denne genre bringes i spil. Men der er meget stor forskel i dybden på de to bøger. ”Will Grayson, Will Grayson” er en tætpakket og handlingsmættet fortælling, hvorimod ”Hold me closer” er ovre i den lettere afdeling.

For mange læsere vil det sikkert være anderledes at læse en bog, der er formidlet i musicalform med replikker og scenebemærkninger. Men det er på ingen måde svært. Tværtimod! Bogen er nem at læse og handlingen er let at gå til. Tiny Cooper giver et ærligt indblik i livet og trængslerne som homoseksuel. Han holder fanen højt, selvom han møder modstand undervejs og man kan ikke andet end beundre ham.

Romanen er en viderefortælling af ”Will Grayson, Will Grayson”, men er både i form og indhold en noget lettere sag. Det gør ikke oplevelsen dårligere. Det er hyggelig, sjov og forfriskende lille roman, der tydeligvis er skrevet med et glimt i øjet. Det er en klar opfordring til at være åbenhjertet og accepterende overfor homoseksualitet.

David Levithan fortjener stor ros for at italesætte homoseksualitet og understrege retten til at være det. Hans lille roman giver et godt indblik i den amerikanske kultur og de normer, der præger dér. I Danmark er vi – heldigvis – foran i udviklingen og accepten af homoseksualitet. Bøger som disse er essentielle i forhold til at unge bliver veloplyste og kan spejle sig i andre måder at være på. Qua musicalformen får bogen aldrig helt samme dybde som en roman, men det er alligevel en underholdende og berigende oplevelse at læse ”Hold me closer”.

Køb Hold me closer online

Skriv et svar